Η τέχνη νυχιών είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να ζωγραφίσετε, να διακοσμήσετε, να ενισχύσετε και να διακοσμήσετε τα νύχια. Είναι ένα είδος έργου τέχνης που μπορεί να γίνει με τα νύχια και τα νύχια, συνήθως μετά από μανικιούρ ή πεντικιούρ. Ένα μανικιούρ και ένα πεντικιούρ είναι θεραπείες ομορφιάς που τελειώνουν, διαμορφώνουν και γυαλίζουν το νύχι. Συχνά αυτές οι διαδικασίες αφαιρούν τα επιδερμίδες και μαλακώνουν το δέρμα γύρω από τα νύχια. Οι τύποι μανικιούρ μπορεί να ποικίλει από τα βερνίκια στα φυσικά νύχια, τη σκόνη εμβάπτισης και τα ακρυλικά νύχια.

Η βιομηχανία φροντίδας των νυχιών αυξάνεται όπως ποτέ πριν από την εφεύρεση των σύγχρονων βερνικιών νυχιών. Το 2012, οι Ηνωμένες Πολιτείες είδαν την αυξανόμενη δημοτικότητα της τέχνης των νυχιών. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους νυχιών: “NAILgasm”. Η ταινία διερεύνησε την αυξανόμενη τάση της τέχνης των νυχιών. από τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο σε ψηλούς διαδρόμους μόδας. Κυρίως οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες χρησιμοποιούν συνήθως το YouTube Instagram και το Pinterest για να μάθουν πώς να κάνουν τα νεώτερα και πιο ενδιαφέροντα σχέδια στο σπίτι.

Η τέχνη νυχιών είναι επίσης ένας τρόπος να δημιουργηθεί η δική της ταυτότητα μέσω της μόδας, χρησιμοποιώντας χρώματα και σχήματα ως διαταραχή της παιδικής ηλικίας και εισέρχονται στον θηλυκό έφηβο / ενήλικο κόσμο, αφήνοντας επίσης την επιρροή των γονέων τους για να δημιουργήσουν τον εαυτό τους.
Το καρφί είναι επίσης μέρος του παζλ για την τοποθέτηση της ταυτότητας φύλου, τα καρφιά για τους εφήβους και τις ενήλικες γυναίκες αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι του συμβόλου της γυναίκας και πώς πρέπει να παρουσιάζεται η γυναίκα. Παρόλο που οι γυναίκες χρησιμοποιούν την τέχνη της νυχιών για να εκφράσουν τη γυναικεία τους εμφάνιση, οι διαφορετικοί τύποι τέχνης ορίζουν ως γυναίκα με ιδιαίτερη προσωπικότητα, όπως το γαλλικό μανικιούρ (λεπτό) ή μαύρα νύχια (επιθετικά).

Η τάση του μετροσεξουαλικού (ο όρος έλεγε το 1994, αλλά έγινε τάση μια δεκαετία αργότερα) οι άνδρες στη δεκαετία του 2000 έφεραν στα αρσενικά και την ευαισθησία να φροντίζουν τα χέρια και τα νύχια τους. Όπως ο David Beckham, δείχνοντας πώς ένας ποδοσφαιριστής, ένας σύζυγος και ένας πατέρας θα μπορούσαν επίσης να φροντίσουν τον εαυτό του, έδειξαν άντρες ότι θα μπορούσαν επίσης να επενδύσουν χρήματα και χρόνο στην εμφάνισή τους και να διατηρήσουν ακόμα την αρρενωπότητά τους.

Πριν από τη μετροσεξουαλική τάση, η υποκουλτούρα punk χρησιμοποίησε επίσης το μαύρο βερνίκι νυχιών με έναν «βρώμικο» τρόπο για να δείξει πόσο επαναστάτη ήταν ενάντια στους κοινωνικούς κανόνες, επίσης το βερνίκι νυχιών σε ένα ρόλο να δείχνει την περιφρόνησή τους σε οποιονδήποτε κανονισμό και να σοκάρει την κοινωνία .